In de pers

Stornoway

it’s going up not comin’ doon

Schermafbeelding 2015-10-07 om 19.40.08

 

Hoi Emilie,

Ik wilde je toch nog even zeggen dat ik ontzettend blij ben met je CD. Hij draait al weken regelmatig mee in de auto.

Ik moest even wennen. Tussen de schijfjes van Disclosure, Unknown Mortal Orchestra en De Staat vormt hij een uitbijtertje. En toch pak ik hem regelmatig.

Ik vind dat je een prachtige mix hebt gemaakt van allerhande stijlen, en er toch in bent geslaagd een eenheid te smeden. Ik hoor af en toe (en zie dat als een compliment) zangpartijen à la The Carpenters, maar dat ligt dan weer op een bedje dat daar niets mee van doen heeft. Dat vervreemd, en geeft een heel eigen geluid en kleur.

Ook vind ik het interessant hoe je stem op veel nummers een andere vorm/klank aan lijkt te nemen. Dat houdt het voor mij ook spannend. En ook daar geldt dat ik het niet kan linken aan een andere zangeres, alhoewel ik hier en daar een flard Joni Mitchell denk te ontwaren.

En waar je muziek volgens iTunes als “Country & Folk” bestempeld moet worden, hoor ik veel meer dan dat. Het allerleukste vind ik dat er dan af en toe ineens een venijnig synth-lijntje, een minimaal Hip Hop-drumpatroontje of een hedendaags basloopje opduikt. Heel geniepig in de mix.

Kortom, hij blijft nog even lekker in de auto en ik zal binnen de perken nummers blijven draaien op KX en het bij collega’s pushen. Leuk dat je zulke mooie kritieken hebt gekregen! Dat lijkt me zalig na zo’n turbulente tijd. Blijkt toch weer dat er deuren open gaan, waar helaas deuren hard dicht gaan.

Met grote groeten en wie weet gauw tot ziens!

Caspar, KX Radio, 3FM

PS: Ik houd me aanbevolen voor de volgende CD