it’s going up not comin’ doon

Track-by-track

On a ship

Een liedje over de liefde voor mijn moederland Schotland. Mijn moeder is Schots en ik ben daar deels opgegroeid. Ik droom er mijn leven lang al van om daar ooit te eindigen.

You win some, you lose some (you lose some, you lose some)

Het gaat over mijn vader, die vorig jaar bijna permanent in het ziekenhuis lag, en over vrienden in mijn nabije omgeving die de laatste jaren ernstig ziek zijn of veel te jong overleden. Ik voelde me nogal wanhopig toen de term ‘you win some, you lose some, you lose some, you lose some’ in me opkwam.

We are dangerous

Een liedje over vriendschap. Over alle goeie invloeden die je op elkaar hebt, maar ook alle slechte. Het ontstond na een telefoongesprek met een vriendin. We probeerden af te spreken maar hadden het te druk. “We hebben ook altijd zo’n slechte invloed op elkaar. We gaan zitten met een fles en dan zijn er geen grenzen meer”, zei ze. En daar ben ik verder op gaan schrijven.

Elephant in the room

Iemand zei in een gesprek met mij over een vriend: “there’s a giant elephant in the room.” Er is overduidelijk iets aan de hand, maar niemand praat er over. Zit zinnetje inspireerde me een song te schrijven over een geheime liefde die niet mag uitkomen.

Red shoes

Dit gaat over ons allerlaatste optredens met The Scene, in de HMH en de Ancienne Belgique. Hoe we daar op het podium stonden, wetend dat het de laatste keer is. De tekst spreekt voor zich.

Trying not to fall

Een liefdesliedje over een onbereikbaar iemand vanwege een te grote geografische afstand.

Lille

Een song van Lisa Hannigan. Ik zag haar twee jaar geleden op Eurosonic/Noorderslag en was erg onder de indruk. Ik draai haar muziek veel en dacht bij het horen van dit nummer, shit, deze wil ik opnemen!

Waiting room

Een liedje over kanker. Over de behandeling die ik zelf heb ondergaan, over alle onzekerheid en het wachten en wachten en niet weten hoe het afloopt.

Zie ook: